Kaip teisingai skalbti apatinį trikotažą?

Formuojantis trikotažas tarnaus labai ilgai, jei jį tinkamai prižiūrėsite.

Jei norite, kad apatinis trikotažas, pėdkelnės ir sportiniai rūbai Jums tarnautų ilgiau, vadovaukitės 3 taisyklėmis skalbiant:

  - Išrūšiuokite skalbinius ne tik atskirdami tamsius nuo šviesių, bet ir pagal audinio struktūrą.Nėriniuotas apatinis trikotažas, vilnoniai megztiniai ir sportinė apranga negali būti skalbiami kartu, nes visiškai skirtingų audinių maišymas skalbimo mašinoje gali sukelti neigiamų pasekmių, kurių pasekoje labiausiai nukentės delikatūs audiniai.

  - Nepamirškite gaminių sudėti į skalbinių maišelį. Be to, jei skalbiate liemenėlę, nepamirškite užsegti liemenėlės kabliukų, kad nesugadintumėte kitų skalbinių, esančių skalbimo mašinoje.

- Formuojantis trikotažas skalbiamas rankomis, tačiau dėl laiko stokos, dažnai renkamės skalbyklę. Skalbyklėje skalbkite tik nustačiusios rankinį skalbimo rėžimą, žemoje temperatūroje, kaip kad nurodyta etiketėse. Rinkitės švelnias skalbimo priemones delikatiems skalbiniams.

- Nenaudokite minkštiklio, nes tiek formuojantis trikotažas, tiek sportinė apranga ar delikatūs apatiniai praras elastingumą. - Nedžiovinkite džiovyklėje, nes elastanui karšta temperatūra labai kenkia, ypač tai aktualu jei tai yra liekninantis trikotažas.

- Išskalbus tampres, formuojančius apatinius geriausia džiovinti ant lygaus pagrindo, patiesus rankšluostuką, kad elastanas neišsitampytų.